Contactgegevens
 
Dorpstraat 20
2742 AJ Waddinxveen
Nederland
Route
 
Tel. 0182-632393

info@miedema-edelsmid.nl

Trouwen is een unieke gebeurtenis en daarbij passen unieke ringen en wat is er dan mooier als zelf ontworpen en gemaakte trouwringen.
Dit ontwerpen en maken gebeurt onder vakkundige begeleiding van Dick Miedema.

Er wordt hierbij een op een gewerkt, niet met meerdere paren tegelijk zodat jullie de gehele dag volledige aandacht krijgen.

Eerst wordt in een orienterend gesprek bekeken wat voor ideeën er zijn. Deze ideeën worden besproken en voor de duidelijkheid worden er enkele schetsen gemaakt.
Hierna volgt de keuze van het materiaal ( geelgoud, witgoud, titanium,zilver, enz ) en komen we gezamenlijk tot een ontwerp.
Daarna wordt een datum geprikt en een afspraak gemaakt .


Eerst wordt door middel van walsen, smeden, zagen, solderen en vijlen de ruwe vorm gemaakt waarna het geheel wordt afgewerkt en eventueel de stenen worden gezet.
Vrijwel elke handeling wordt door jullie zelf uitgevoerd. Hierbij kun je gebruik maken van alle gereedschappen in het atelier onder begeleiding van Dick Miedema.
Aan het einde worden de ringen gegraveerd en kunnen ze in een mooi doosje mee worden genomen.

Het is tevens mogelijk om goud (of eventuele stenen) van symbolische waarde in de ringen te verwerken, bijvoorbeeld trouwringen van ouders of grootouders.
Hierdoor kunnen de ringen nog meer betekenis krijgen.

Van hel hele proces worden foto’s gemaakt, deze serie krijgen jullie per email toegestuurd zodat iedereen kan zien dat jullie de ringen echt zelf gemaakt hebben.

De kosten voor de ontwerpbespreking en het maken van de ringen zijn 350 euro.

Als jullie zelf goud hebben dat gesmolten en gegoten gaat worden zijn de kosten 400 euro

De materiaalkosten in goud bedragen vanaf 500 euro per stel, de kosten in zilver vanaf 100 euro, afhankelijk van het gewicht van de ringen en de eventuele stenen.
Mochten na een dag de ringen nog niet af zijn kunnen ze later afgemaakt worden
De kosten daarvoor bedragen 45 euro per uur.