Contactgegevens
 
Dorpstraat 20
2742 AJ Waddinxveen
Nederland
Route
 
Tel. 0182-632393

info@miedema-edelsmid.nl

Recensie Kim en Giten

Vorig jaar hebben we de beslissing genomen. Op 08-08-08 gaan wij trouwen. En wat is er nou leuker dan je eigen ringen maken, zeker als je geen '13 in een dozijn' ringen wilt. We hebben verschillende mensen gemaild voor meer informatie, maar bij Dick Miedema hadden wij eigenlijk meteen het beste gevoel. Bovendien werkt Dick altijd 1 op 1 (je zit dus niet in een groep), wat ons zeer aanspreekt. Onder het genot van een kopje koffie vertelde Dick hoe alles in zijn werk zou gaan (wat is mogelijk, wat niet) en liet een aantal voorbeelden zien waarna we konden brainstormen om tot een eigen ontwerp te komen. Alles verliep heel informeel, maar toch professioneel. We hadden besloten dat we niet per se identieke ringen wilden. De ring moest een sieraad op zich zijn, niet alleen een trouwring. Kim had als snel een ontwerp klaar, maar bij Giten duurde het allemaal wat langer. Uiteindelijk werd pas in de trein richting Waddinxveen op de dag dat we de ringen zouden gaan maken duidelijk wat Giten precies wilde met zijn ring. De overeenkomst tussen beide ringen is dat ze uit zowel wit- als geelgoud vervaardigd zijn.

De dag zelf was fantastisch! Dick legde alles uit en we kregen de stukjes goud in onze handen gedrukt. We mochten meteen beginnen met zagen. Dat was erg wennen (wie gaat er nou zagen in een stuk goud?), maar na een aantal gebroken zaagjes kregen we het toch onder de knie. Na het zagen mocht Kim het goud in de juiste vorm slaan. Dit ging helemáál tegen haar gevoel in, maar het resultaat mocht er wezen. Om de verschillende stukjes goud goed op elkaar aan te laten sluiten moest er vervolgens secuur worden gevijld en geschuurd. Daarna konden de stukjes aan elkaar gesoldeerd worden. Heel bijzonder dat je zo kan solderen dat je bijna niet meer ziet dat het meerdere stukjes goud waren. Na het op maat zagen, rond buigen en vast solderen moesten de ringen gevijld, geschuurd en uiteindelijk gepolijst worden. Na veel wikken en wegen koos Giten voor een matte en Kim voor een gladde (dus gepolijste) ring. Het eindresultaat was boven verwachting mooi. We wisten niet dat wij zonder ervaring tot zoiets in staat waren.

Al met al hebben we een spannende en fantastische dag gehad en we zijn heel erg blij met onze ringen en ook wel een beetje trots dat we dit toch “eventjes” gepiept hebben.

Dick, bedankt!


Kim en Giten