Contactgegevens
 
Dorpstraat 20
2742 AJ Waddinxveen
Nederland
Route
 
Tel. 0182-632393

info@miedema-edelsmid.nl

Recensie Marcelle en Bas

Zaterdag  19 juli is het dan zo ver. Zelf onze trouwringen maken! Best wel spannend.
Om 10 uur zijn we in Waddinxveen met onze geknipte kartonnen ringen.
Eerst een kopje thee maar dan gaan we toch echt beginnen. De eerste stap is het branden van de staafjes goud. Gelukkig eerst even oefenen op proefstaafjes. Dan voor het echie onder toeziend oog van Dick.
De zwartgeblakerde stukjes goud verdwijnen in het zuur en worden geborsteld met groene zeep.
Daarna zagen, ook eerst weer even op een proefstaafje oefenen. Mooi, want zo durven we zonder problemen met de echte staafjes aan de gang. Stukjes goud vliegen in het rond. Een stukje te ver gezaagd wordt gelukkig zo hersteld door Dick.. Vijlen, Schuren, Polijsten,…
Wie had gedacht dat je zo ruw met een gouden ring in wording kunt omspringen..
Hard werken op de vrije zaterdag.
Tussen de middag een lekker broodje, kopje thee… en dan beginnen ze toch echt op ringen te lijken.
Passen, nog een stukje er af zagen, passen, er wordt gesoldeerd, weer zuur, polijsten, boenen… en opeens hebben we 2 heuse ringen!
Mooi dat ze zijn! We hebben genoten van de dag, heel relaxed en gezellig (wel werken hoor zo'n ring maken!). Erg leuk dat we het zelf hebben gedaan, zelfs branden en zagen onder de heldere en relaxte begeleiding van Dick.
Blij dat zonder enige ervaring er toch 2 mooie ringen liggen (tenslotte loop je er de rest van je leven mee rond). En niet zo maar ringen uit een winkel, maar bijzondere ringen met een verhaal.

Bas en Marcelle